Mobbeofferets hevn
Det er kanskje ingenting som knuser et menneske så sønder som mobbing. Det har vært og er et problem som angår hele samfunnet. Barn som mobber andre barn er noe av det mest brutale overgrep et menneske kan oppleve. Barn som blir mobba drar dette med seg gjennom hele livet.
Da Nils Rune Utsi fra Masi i Kautokeino var 12 år ble han utsatt for mobbing, psyksisk og fysisk. Han var fullstendig alene mot de andre. Han holdt det skjult for familien og var uten venner. Livet var så ille at han i perioder ikke gikk på skolen, men satte seg bak brannstasjonen og venta til skoledagen var over. Selv om det var minus 20 grader.
Andre ungdommer trakasserte Nils Rune så lenge og brutalt at han vurderte å ta sitt eget liv.
Han starta med å skrive ned sine følelser. Etterhvert begynte han å sette musikk til ordene. Det kom frem et musikalsk talent i ham. Da han fikk tilbud om å synge i pausen på samisk melodi grand prix, valgte han å stå frem med sin forferdelige hisorie. Først da ble foreldrene kjent med hva slags virkelighet sønnen levde i.
Musikken ble redninga for Nils Rune, som i kveld delte sin sterke historie med resten av landet i NRK-programmet Faktor .
Til tross for sin unge alder har han allerede opplevd mye mer smerte på kroppen enn det mange andre gjør gjennom et halvt liv. I programmet så vi hans høydepunkt da han sang sin barndomshistorie fa Masi foran kongen og andre kongelige fra Europa. Han er på vei mot sin drøm om å bli et kjent navn i musikken, og som han selv sa det: Det er nesten sånn at man kan takke mobberne for der jeg er i dag.
Forhåpentligvis har denne dokumentaren gitt noen ettertanker rundt om i landet. Mobbing foregår og det er derfor viktig at vi aldri ignorerer et av samfunnets mest brutale fenomen.
0 Comments:
Legg inn en kommentar
<< Home