09 september 2007

Stem blankt...

...hvis du ikke har et eneste parti eller politiker du mener fortjener din stemme. Stemmeretten gir oss anledning til å påvirke samfunnet i den retning hver enkelt av oss mener er riktig. De aller fleste har en mening om hvordan samfunnet skal styres og hva som er viktig. Det er en individuell handling som er med på å påvirke kursen i landet.

Men det viser seg at færre gidder å stemme. Noen fordi man er lat, andre fordi man ikke vil stemme inn noen av partiene som stiller lister til valg.

En blank stemme er ikke verdiløs. Den er gull verdt i forhold til ikke å stemme. Det viser for det første at man deltar i samfunnsdebatten og har en mening om den politisk retninga. Ingen personer eller parti tjener på en blank stemme, men for de enkelte menneskene som slipper en blank stemmeseddel i urna er det en beskjed om at man er opptatt av samfunnsstyringa.

Dersom alle som ikke stemmer hadde levert en blank seddel, ville det vært et sterkt politisk signal til alle partier om en ønsket endring. Det tjener demokratiet og hver enkelt av oss alminnelige dødelige. Å ikke stemme er en individuell fallitt. Vi har blanke stemmesedler fordi det skal være et alternativ for absolutt alle å stemme på. Så ikke undervurder verdien av en blank stemmeseddel..

Og er du i tvil er det ennå anledning å finne et parti å stemme på. Sjekk nettsidene til de ulike partiene, og du finner garantert noe som engasjerer akkurat deg. Godt valg!

Etiketter: