25 juni 2008

Siv Jensens metode

Martin Kolberg er indignert over de nyrike som tar seg fiheten med å kaste seg inn i den politiske debatten. Kolberg mener rike mennesker som Ola Mæla bør holde seg unna de norske politiske anliggende fordi han et år bare betalte 200 kroner i skatt til statskassa.

Ola Mæla ble potte sur. Siv Jensen ble enda surere da hun hørte det, og med søte røde jordbær i hånden inviterte hun til pressemøte for bl.a å ta et oppgjør med partisekretæren i Arbeiderpartiet.

- Kolberg bruker Zimbabwe-metoder, det kan se ut som om dette er det eneste virkemidlet han har for å true på plass et flertall for regjeringen, sa hun.

Sånt smeller inn og får full oppmerksomhet. Oppslag i alle medier og en liten mediestrategisk seier (på veldig kort sikt) kan noteres.

Sannsynligvis var det en del folk rundt om i landet som nikket og var enig med Jensen om Kolbergs metoder. Men hun både undervurderer folks kunnskap om verden og utviser fullstendig mangel på respekt overfor de som lider under de virkelige Zimbabwe-metodene.

Zimbabwe har et av verdens mest pil-råtne regimer. Robert Mugabe har styrt landet med jernhånd og tyrranisert alle som har prøvd å stå i mot ham. En hver som prøver å utfordre Mugabe politisk blir kjeppjaget, utsatt for grov vold og drept. Ved bruk av terror har han klart å holde Zimbabwes folk under hælen. Han er en dødelig diktator, og alle som har andre meninger enn diktatoren lever i redsel hele tiden og bare venter på å bli oppsøkt av Mugabes bander.

Opposisjonsleder Morgan Tsvangirai har forsøkt å utfordre regimet i håp om å skape demokrati i landet. Det har kostet ham dyrt. Tsvangirai har blitt arrestert flere ganger og hans medhjelpere har enten blitt torturert eller drept. Mugabe har ingen planer om å gi fra seg makta, selv om en hel verden nå forsøker å presse ham til å gi etter. Spenninga i Zimbabwe øker fra dag til dag, og det kan bli en forferdelig blodig tilværelse for landets 12 millioner innbyggere.

Man trenger selvsagt ikke å være professor i noe som helst for umiddelbart å se at våre metoder er langt mer human og ikke minst uskyldig.

Norske politikere har alltid sutret over norsk skattemoral. Enten det er for mye eller for lite skatt.

Martin Kolberg sutret over Ola Mæles skattemoral, og mente at rikingene som lever på rivieraen og ikke bidrar over skatteseddelen, skulle ligge unna den politiske debatten.

Som leder av et av landets største parti, skulle man tro at Siv Jensen var smartere enn det hun fremsto som. Zimbabwe er for tiden Helvete på jord, og dra det inn i den norske politise debatten sier ganske mye om synet på verden utenfor.

I stedet for å møte Kolberg med saklige politiske argumenter, hopper hun i gjørma og viser i sannhet hvilket heimføingsnivå vi legger oss på i dette landet.


Hvis dette skal sette standard for retorikken i kommende valgkamp, er den i så fall historisk fordummende.

5 Comments:

At 25/6/08 12:20, Anonymous Anonym said...

Det er helt vanlig i debatter og det vanlige liv ellers å sette ting på spissen. Det er det Siv har gjort i dette tilfellet og det er ellers helt vanlig blant politikere og folk ellers.

Siv påpekte, noe flåsete, at Kolbergs taktikk ved å prøve å mobbe motstandere til tausehet ligner litt på Mugabes taktikk ovenfor Tsvangirai; nemlig å 'true' ham til stillhet.

Kritikken fra Siv Jensen er helt på sin plass. Man bør kunne forvente at en profilert privatperson (Mæle) kan uttale seg om politikken uten å bli navngitt av en regjeringspolitiker (Kolberg) og bli truet med 'å bli flådd'

Dette er forsåvidt symptomatisk for dagens regjering.. Om man er litt for vellykket, rent økonomisk sett, er man både grådig og ond og 'må taes' - Hva slags signal gir dette næringslivet, grunder og befolkningen forøvrig? Hva slags samfunn er det egentlig AP/SV ønsker?

Norge vil gå rett tilbake til å være et u-land når oljen tar slutt hvis det ikke skal være lov å starte noe selv og lykkes med det.... Skremmende at ikke visse politiske partier skjønner hva poenget med næringslivet og det frie marked er godt for...

Bare min mening. Jeg er forresten ikke FRP-stemmer. Jeg var Høyre-stemmer, men etter Foss ga seg som nestleder og siden kjipe-Erna er statsministerkandidaten vet jeg sannelig ikke lenger

 
At 26/6/08 00:46, Anonymous Anonym said...

Når det gjelder bildebruk for å få fram et politisk budskap, hva er da verst: Å flå sine landsmenn som har flyttet til utlandet, eller å antyde noen metoder som brukes i et land som stadig er i mediabildet, og ligger på andre siden av jordkloden.

Jeg synes "flå" høres verre ut enn å "true til taushet".

Kanskje det gjelder en annen standard for hva som er akseptabelt for AP enn for FrP?

 
At 26/6/08 09:24, Anonymous Anonym said...

Det er ganske på jordet å erklære at du skal flå noen. Det utsagnet føyer seg inn i rekken av merkelige og klønete utsagn. Man kan gjerne mene at noen grupper kan bidra mer eller mindre i skatt. Men å bruke sånne adjektiv er fullstendig på sidelinjen, synes jeg.

Politikere må gjerne tegne og male sine adjektiv med bred pensel. Det gjør politikken fargerik. Men det å dra direkte sammelignininger i metodebruk, som Jensen gjorde, vitner om ganske dårlig gangsyn.

Kanskje både Kolberg og Jensen burde brukt mer av sin politiske tid på situasjonen i Zimbabwe i stedet for å kaste masse tullete skatteutsagn mellom seg ;)

 
At 26/6/08 10:45, Anonymous Anonym said...

Når Kolberg sier at han vil flå rikingene, så mener han flå. Det er kun redselen for straffeforfølgelse og skam som gjør at han ikke flår noen.... selvsagt vil en feiging som ham benekte dette og vise til at det kun er en måte å uttrykke seg på, i overført betydning.. men det er akkurat hva han ville gjort om han fikk anledning. Han ville blitt en ypperlig kandidat som "førsteflåer" om bare drømmeregimet hans fikk nok makt.. Kalle K.

 
At 28/6/08 16:30, Anonymous Anonym said...

her i nord er da ikke ordet "flå" man blir så veldig nervøs av, nærmest for et koseord å regne..

 

Legg inn en kommentar

<< Home